Mind Cultivation biedt verschillende trajecten aan. O.a.:

 
mind cultivation peak performance.jpg
mind cultivation crm training.jpg
mind cultivation team ontwikkeling.jpg

✓ Peakperformance

✓ Crew Resource Management (CRM)

Team ontwikkeling

peakperfomance_mindcultivation

Peakperformance

Peakperformance richt zich op de individuele interne mentale processen. Dat individuele geeft meteen aan dat het om maatwerk gaat. Er zijn geen generieke oplossingen die voor iedereen werken. Daarbij maakt Mind Cultivation gebruik van de inzichten uit de sport- en prestatie-psychologie die al lange tijd hun meerwaarde hebben bewezen. Niet alleen binnen (top)sport maar voor iedereen die de drive heeft te groeien in zelfsturing.


Om te presteren is er allereerst een bepaalde mate van vakmanschap of competentie nodig, op welk vlak dan ook. Of het nu gaat om hoogrisicoberoepen, (top)sport, zorg of een ander discipline. Peakperformance richt zich daarbij op de mentale component van presteren. Het mentale aspect bepaalt of en hoe dat vakmanschap optimaal tot uiting kan komen, ook als het tegenzit of er sprake is van druk. 

CRM training

Crew resource management CRM

CRM richt zich in oorsprong op High Reliability Organizations (HRO). Dat zijn organisaties met minimale marges voor fouten, zoals de luchtvaart, de OK in het ziekenhuis, militaire operaties, etc.

CRM richt zich daarbij op de niet technische vaardigheden. Het zijn juist die competenties, die ervoor zorgen dat teams beter,  efficiënter en veiliger samenwerken. Inmiddels wordt de toegevoegde waarde erkent door veel meer organisaties.  

teamontwikkeling defensie mind cultivation

teamontwikkeling

Een goed team is zoveel meer dan een losse groep mensen bij elkaar, hoe groot de kwaliteiten van de individuen ook zijn.
Een gezamenlijk doel, zicht op eigen en andermans kwaliteiten en valkuilen, de toegevoegde waarde van de ander, vertrouwen en een goede chemie. Allemaal buitengewoon waardevolle aspecten van een team, die niet automatisch komen met de tijd maar vragen om een bewuste investering.  

 
 
 
logo Mind Cultivation_blue.png